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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha :  09/10/2014
Actualizado :  06/07/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  CARRASCO-LETELIER, L.; VÁZQUEZ, D.; D´OTTONE, F.; RESQUÍN, F.; SCOZ, R.; VILARO, F.; RODRIGUEZ, G.; VICENTE, E.; TERRA, J.A.
Afiliación :  LEONIDAS CARRASCO-LETELIER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO AGUSTIN D´OTTONE DI LORENZO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; JOSE FERNANDO RESQUIN PEREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO JAVIER SCOZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; FRANCISCO LUIS VILARO PAREJA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO ROBERTO RODRIGUEZ LAGOUTTE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSÉ ALFREDO TERRA FERNÁNDEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Balance energético de cadenas agro-industriales de interés para la producción de bioenergías.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2013, no. 32, p. 46-50
Serie :  (Revista INIA; 32)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Palabras claves :  CAMPO NATURAL; GENERACIÒN DE ENERGÍA.
Thesagro :  AGROINDUSTRIA; GENERACION DE ENERGIA.
Asunto categoría :  --
E21 Agroindustria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7045/1/112761050413113529.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100180 - 1INIAP - PPLE-PP/INIA/REVISTA INIA/32
TBO28252 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/32
TBO101704 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2013/32
TT100233 - 1INIAP - PPPP/REVISTA-INIA/2013/32

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  02/06/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  BRITO, G.; PRINGLE, D.; SAN JULIÁN, R.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DEAN PRINGLE, The University of Georgia, Animal Science Department, Athens, Georgia, USA.; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Predicting and segregating beef tenderness among uruguayan steer carcasses under commercial conditions using posmortem carcass traits, ph, temperature and colorimeter readings.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004.
Idioma :  Inglés
Contenido :  In the food industry consumer-oriented quality approaches are more and more used if we consider the large development of marketing. The perception of the quality could be defined prior to purchase (beliefs and attitudes), at the point of purchase (intrinsic and extrinsic cues) and upon consumption (sensory attributes). The National Beef Tenderness Survey conducted in US (1990), documented a relative high incidence of toughness problems among different beef cuts for sale and identified the need to improve retail beef tenderness (George et al., 1999). The US beef industry has made it a priority to address the inconsistency in beef tenderness and has been developed strategies to ensure that all beef has acceptably tender. The development of tenderness based classification systems makes possible to identify carcasses with superior tenderness and add value to these carcasses that are undervalued in current systems. Studies have demonstrated that consumers recognized consistently differences in tenderness and they are willing to pay for this attribute (Boleman et al., 1997). Most of these systems evaluated by research are based on the relationship between muscle pH (Purchas, 1990; Wulf and Page, 2000), color (Wulf et al., 1997; Vote et al., 2003) and temperature (Jones and Tatum, 1994) with meat tenderness. This strategy to improve consistency of meat palatability ?tenderness as main factor- is also followed by principal meat export countries, such as Australia (Guarantee tenderne... Presentar Todo
Palabras claves :  FOOD INDUSTRY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6809/1/ICOMST-2004.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO23180 - 1INIPC - DD
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